torsdag 24. januar 2013

5 ingredienser for lykke
1. Latter

De som ler mellom 5-10 minutter daglig lever opp til 8 år lenger enn de som ikke ler så mye. Barn ler opptil 400 ganger daglig, mens voksne ofte bare ler 5-6 ganger i løpet av dagen. Latter styrker immunforsvaret, vi blir mindre stresset og vi blir mer kreative.


2. Vennskap

Relasjoner er viktig for lykke. Å ha en nær relasjon til en eller flere personer gjør deg 4 ganger mer lykkelig hvis du har det enn hvis du ikke har det. Forsøker du å pleie dine nære relasjoner slik at disse styrkes vil det også gjøre deg lykkeligere. Faktisk så kommer så mye som 70% av lykkefølelsene fra relasjoner. Så gi hverandre en klem, snakk sammen, del tanker og vær en god venn.


3. Optimisme


Optimisme er viktig for lykke. Termen optimist kommer fra det latinske ordet optimus som betyr best. Optimister lever lenger, takler sykdommer bedre, har sterkere immunforsvar, er lykkeligere og mer fornøyd med livet. Man kan lære seg å bli optimist.
1. Bli bevisst på dine tanker, og forsøk å unngå de negative.
2. Forsøk å erstatte negative tanker med med positive.
3. Skvis bort de negative tankene. Trenger vi dem? Er de virkelige?
4. Unngå katastrofe tenkning.
5. Se glasset halvfullt ikke halvtomt.


4. Pust
Pust inn -- pust ut
Pust inn dypere ------ pust ut
Pust inn langsomt ------ luften inn gjennom neseborene---fokuser på pusten -- pust ut
Pust er symbol for livet.
Vi tar inn ca 20 000 pust hver dag. Bli mer bevisst på din pust. Det gjør at vi blir mer tilstede. Så merk etter pusten, og ta gjerne tre dype åndedrag dersom du kjenner stress, uro osv. Det er bevist at de som er bevisst på sin pust er mer lykkelige.

5. Mosjon

Alle kan mosjonere. Mosjon er like effektivt mot nedstemthet og depresjoner som antidepressiva (i tillegg slipper man alle bivirkninger). Det skaper gledehormoner i kroppen. Det styrker selvfølelsen og man får bedre selvtillit. Begge disse er viktige lykkefaktorer. Alle kan mosjonere. Ta noen Push-ups hjemme, ute i skogen, ta armhevinger, dans, gå tur, osv. Avslutter du med en kald dusj forhøyes effekten. Husk at her gjelder det om å finne en form for fysisk aktivitet som du liker. Da er tjangsen for at det blir langvarig mosjon og gode vaner mye større. Ikke begynn å løpe hvis du egentlig ikke liker det. Da kan du heller gå en tur i raskt tempo. Liker du å svømme best gjør du det. Liker du å danse gjør du det. Mosjon betyr ikke nødvendigvis at du skal gå på treningsstudio. Ta med deg akebrettet! Det er masse trim i å måtte gå opp bakken igjen, og du får masse latter (punkt 1) på kjøpet. ;)

Så mitt råd er: Be happy - don`t worry !


Kilde:Lykkeforsker Armen Doslic (Sverige)

Ingen kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...